چند نمونه از پروفیل کرتین وال آلومینیوم تولیدی توسط گروه آلومینیوم پیشرو
کرتین وال فریم لیس
کرتین وال نیم کپ
کرتین وال تقویت شده با فولاد
برای آشنایی بیشتر و استعلام قیمت تمامی مدل های پروفیل کرتین وال آلومینیوم تماس بگیرید.
نمای کرتین وال چیست؟
پیش از هر چیزی بایستی تعریف صحیحی از نمای کرتین وال داشته باشیم. Curtain Wall یک واژه انگلیسی است که معادل آن به زبان فارسی دیوار پرده ای است. پرده و دیوار هر دو حائل هایی میان دو فضا هستند. یکی سنگین و سخت و دیگری قابل انعطاف و سبک است. از ترکیب این دو نوع حائل محققان به ترکیبی دست پیدا کرده اند، که هم مقاومت و استحکام دیوار را دارد و هم سبکی و زیبایی پرده را! از این رو نام این نما را کرتین وال قرار دادند. نمای کرتن وال به نمای لامل هم معروف است.
نما های کرتین وال به این دلیل که هیچ باری از خود ساختمان را به دوش نمی کشند. این نما تنها نیرویی که وزنش را تحمل می کند، یکی وزن خودشان و دیگری نیرو های جانبی همچون باد است. از این رو به آن سازه های خود ایستا هم می گویند. نمای کرتین وال انواع مختلف و زیادی دارد و پر کاربرد ترین آن ها که احتمالا شما هم نامش را شنیده و یا دیده اید نما های کرتین وال شیشه ای هستند.
یکی از ویژگی مهم پروفیل کرتین وال آلومینیوم همچون پروفیل نمای ساختمان آلومینیومی، عایق صوتی، حرارتی و رطوبتی بودن آن است. این موضوع سبب بهینه سازی نور و دمای محیط می شود.پس بنابراین نیاز بنا به مصرف انرژی را کاهش می دهد. از طرفی کرتین وال ها به دلیل که سازه هایی بسیار سبک هستند، بار کلی وارد بر بنا را کاهش می دهند. همچنین رفتار خوبی در برابر زلزله دارند. سهولت در نصب و اجرا و مقرون به صرفه بودن و زیبایی نسبت به سایر نما های ساخمانی، از جمله برتری های آن است.
اگر بخواهیم که فنی تر به قضیه نگاه می کنیم باید بگوییم که کرتین وال ها در حقیقت شاسی ها و لامل هایی هستند که در پیرامون پروژه قرار می گیرند و شیشه هایی که به عنوان نمای اصلی ساختمان قرار است اجرا شوند به جای این که بر روی خود بنا نصب شوند بر روی سازه کرتین وال نصب و اجرا می شوند. از این رو وزن وارد شده به ساختمان کاهش می یابد. این کاهش وزن ساختمان باعث می شود که مقاومت ساختمان در مقابل زلزله افزایش یابد. از جمله نما های کرتین وال اجرا شده می توان به نمای ساختمان جدید بورس در سعادت آباد شهر تهران اشاره کرد.
انواع پروفیل نمای ساختمان
پروفیل نمای ساختمان یکی از اختراعات مهم و کاربردی بشر است. زندگی انسان با پیشرفت زمان، دست خوش تغییرات بسیاری گردید؛ نیاز انسان به راه های مواصلاتی، ابزار آلات، سر پناه و سازه های بزرگ همچون سد ها، دلیلی برای اکتشافات و اختراعات جدید شد. یکی از این ابداعات و اختراعات انسانی، مصالح ساخته شده از فلزات برای استحکام بنا ها و ساختمان ها بود. در این مطلب سعی می شود با معرفی پروفیل نمای ساختمانی درک بهتری از این مصالح کاربردی داشته باشیم.
پروفیل یا Profile مصالحی مهم و پر مصرف در صنایع مختلف هستند؛ در واقع پروفیل ها، مقاطعی فلزی (یا گاها غیر فلزی) با سطوح و اشکال متفاوت و مختلف هستند که هر کدام از آن ها با توجه به نوع خواص مکانیکی و فیزیکی خود، مصارف بسیار متفاوتی دارند. به طور کلی پروفیل ها به دو دسته اصلی ساختمانی و صنعتی دسته بندی می شوند، که در این مطلب در مورد نوع ساختمانی (پروفیل نمای ساختمان) و انواع آن ها توضیحاتی داده می شود.
پروفیل ها در واقع مقاطعی هستند که در شکل های مستطیل، دایره ای، مربع و یا چند ضلعی تولید می شوند؛ جهت استحکام بیشتر در بعضی نقاط، داخل قسمت تو خالی آن ها، با سیمان پر می شود. مصالح در ساختمان سازی بایستی دارای مشخصاتی همچون شکل پذیری خوب، انعطاف پذیری بالا، استحکام زیاد، وزن پایین و جوش پذیری بالا و مقاومت مناسب در برابر خوردگی و فشار باشند. پروفیل های ساختمانی با دارا بودن این مشخصات، سبب سهولت در ساخت و ساز ها شده و می توانند کمک بسزایی به افزایش عمر بنا ها داشته باشند.
بیش از ۱۰ سال پروفیل نمای فولادی ساختمان با لبه هایی تیز طراحی و تولید می شدند، با این حال با گذر زمان فناوری تولید پروفیل نمای ساختمان دستخوش تغییراتی شد. تقاضا برای پروفیل نمای ساختمان لبه تیز برای نخستین بار در آلمان به وجود آمد.
کاربرد اصلی پروفیل ها در ساختمان ها عبارتند از:
همان گونه که در بالا دیدید، یکی از کاربرد های پروفیل ها، پروفیل نمای ساختمان است. در اینجا به چند مورد از پروفیل نمای ساختمان اشاره می کنیم:
پروفیل نمای ساختمان آلومینیومی
همان گونه که می دانید پروفیل نمای آلومینیومی در دو قالب صنعتی و ساختمانی تولید می شود. از این پروفیل در ساختمان سازی به عنوان در پنجره و نما و … استفاده می شود. در سایر صنایع هم از پروفیل آلومینیومی برای ساخت قطعات مختلف صنعتی استفاده می شود.
یکی از مهم ترین و اصلی ترین تفاوت های پروفیل آلومینیومی با آهن در ساخت پنجره و درب، آن است که درب ها و پنجره های آهنی انرژی زیادی را هدر می دهند، اما پنجره ها و درب های آلومینیومی در بهینه سازی انرژی نقش بالایی دارند. همچنین استفاده از پروفیل آلومینیومی به سبب رنگ سفید و روشنی که دارد، احساس زیبایی و جذابیت و جلوه خاص تری به ساختمان می دهد.
پروفیل نمای ساختمان کامپوزیتی
امروزه پروفیل های کامپوزیتی به گونه ای زیاد در صنعت ساختمان سازی، به خصوص ساختمان سازی در شرایط جوی مرطوب، که احتمال خوردگی نما در آن بسیار بالا است، رواج بسیاری دارد.
دلیل اصلی استفاده از این پروفیل نمای ساختمان و مزیت استفاده از این نوع پروفیل، جلوگیری از پدیده خوردگی و به موجب آن افزایش عمر سازه در برابر لرزش ها و ارتعاشاتی همچون زلزله است. این نوع پروفیل به سبب خاصیت غیر کشسانی که دارند، در مقابل خوردگی و لرزش ها مقاوم تر است. علاوه بر این ها استفاده از پروفیل نمای ساختمان کامپوزیتی سبب سبک تر شدن وزن نهایی ساختمان و بنا می شود.
پروفیل نمای ساختمان مثلث پارالوگرام و ذوزنقه
کاربرد این گونه پروفیل در ساختمان سازی بسیار زیاد است. این گروه ها از نظر فنی چالش برانگیز هستند.
پروفیل نمای ساختمان مثلث ذوزنقه و پارالوگرام نیاز به ظرافت بسیار و دقت بالا دارند تا میزان مصرف در آن ها کاهش یابد. این نوع از پروفیل های ساختمان به ساخت نمایی با طول عمر طولانی کمک می کنند. علاوه بر این، پروفیل های ذوزنقه ای جهت گوشه های ساختمان مورد نظر هم استفاده می شوند.
با این حال کاربرد پروفیل نمای ساختمان مثلث شکل را اغلب در سقف های شیشه ای مشاهده می نماییم. طرح های مثلثی به طور معمول از جنس استیل می باشند که البته لبه های بسیار تیز آن می توانند خطرناک باشند و خطر ایجاد آسیب دیدگی را داشته باشند.
پروفیل نمای ساختمان توخالی مستطیل شکل
به انواع پروفیل نمای ساختمان توخالی، جعبه می گویند.
آن ها از چهار قطعه که به همراه 4 درز جوشکاری به هم دیگر متصل هستند، تشکیل شده اند. این پروفیل ها در بخش های نورد سرد با اندازه و هندسه مورد نیاز جوشکاری می شوند. نحوه تولید و ساخت آن ها سبب صرفه جویی در تولیدات می شود.
این نسخه از پروفیل های نما به نحوی است که به صورت دوطرفه یا یکطرفه با وب درگیر هستند. قیمت این محصولات به صرفه، یکی از پیشرفت های ساختمان سازی و معماری محسوب می شود.
پروفیل نمای ساختمان نوع Y
این نوع از پروفیل ها جهت گوشه های نما استفاده می شوند.
تولید این پروفیل ها می تواند فرایندی پیچیده باشد، چرا که نوار های فلزی بایستی خرد شده و به شکل Y تولید شوند. زاویه دیافراگم در زمان جوشکاری از جکله مواردی است که باید مورد بررسی قرار بگیرد.
پروفیل نمای ساختمان T شکل
اولین اشکال پروفیل نمای ساختمان به حالت ساده به شکل های ضخیم و طولانی ارائه شدند. به طور کلی عرض پروفیل ها توسط سیستم های اتصال قابل دسترس بود.
انعطاف پذیری بالا و مناسب و نیز دقت بالای لیزر دستگاه جوش، سبب شده تولید پروفیل در هر شکل و با هر اندازه مطابق درخواست مشتریان ممکن شود.
پروفیل کرتین وال آلومینیوم
از جمله پروفیل نمای ساختمان، پروفیل کرتین وال آلومینیوم است. پروفیل کرتین وال آلومینیوم دارای ویژگی های معماری مناسبی می باشد، که عمدتا در ساختمان های تجاری و بسیار مرتفع از پروفیل کرتین وال آلومینیوم به عنوان پروفیل نمای ساختمان استفاده می شود. همان گونه که از نام آن نیز پیداست این پوشش ها اکثرا شامل فریم هایی با جنس آلومینیوم هستند، که همراه با مصالح مختلف و متنوع صنعتی همچون شیشه، سرامیک، سنگ مرمر، پانل های کامپوزیت آلومینیومی و … بر روی نما ساختمان نصب میشوند. پروفیل کرتین وال آلومینیوم در واقع لامل های آلومینیومی با آلیاژ مشخص و سطح مقطع خاص می باشند که توسط فرآیندی به نام اکستروژن تولید می شود. این پروفیل ها به عنوان نگهدارنده روی نما نصب می شوند و شیشه ای که به عنوان نما قرار است استفاده شود، به جای نصب مستقیم بر روی ساختمان، بر روی ساختار پروفیل کرتین وال آلومینیوم نصب می شود. پس بنابراین بار اضافی بر ساختمان اضافه نمی شود و این امر سبب افزایش مقاومت ساختمان در مقابل زلزله می شود. مهم ترین ویژگی پروفیل کرتین وال آلومینیوم عبارتند از عایق رطوبت، عایق حرارتی، عایق صدا و سبک وزن بودن است.
این پروفیل نمای ساختمان قابل اجرا بر روی انوع پوشش های سطحی از جمله آنادایزینگ، رنگ های پودری، طرح چوب و… می باشد، پس بنابراین هرگز دچار تغییر رنگ و خوردگی نمی شود و ماندگاری خوب و بالایی دارد. در نهایت از نظر زیبایی، نصبو همچنین از نظر قیمتی پروفیل کرتین وال آلومینیوم نسبت به سایر نما ها مناسب تر است.
پروفیل کرتین وال آلومینیوم دارای وزن سبک، استحکام خوب و شکل پذیری بالا است. پروفیل کرتین وال آلومینیوم دارای مقاومت مناسبی در مقابل خوردگی هستند و رنگ های پوششی بر روی آن می تواند تا 50 سال هم دوام داشته باشد! پروفیل نمای ساختمان آلومینیومی لکه پذیر نیستند و نگهداری و تمیز کردن آن آسان است. اجرا پوشش های سطحی یا رنگ های فینیشینگ سبب می شود که آلودگی ها به سطح آلومینیوم پروفیل نچسبند و نظافت آن آسان باشد. ساخت و نصب پروفیل کرتین وال آلومینیوم راحت و سریع است. پروفیل کرتین وال آلومینیوم که لامل نیز نامیده می شود در کارخانه های اکستروژن آلومینیوم طراحی و تولید شده و پس از آن در اندازه ای دلخواه برش داده می شود.
خرید پروفیل نمای کرتین وال ساختمان
فروش و خرید پروفیل نمای کرتین وال ساختمان توسط تولید کنندگان پروفیل نمای ساختمان در اندازه ها و ابعاد مختلف انجام می شود. همچنین به سبب ویژگی و کاربرد های متفاوت، پروفیل کرتین وال آلومینیوم را می توان در رنگ ها و طرح های متنوع یافت. پروفیل کرتین وال آلومینیوم به سبب دوام، وزن سبک و شکل پذیری بالا اکثرا ماده انتخابی جهت نمای بیرونی ساختمان های اداری و تجاری و دیگر پروژه های عمرانی در مقیاس های بزرگ می باشد. عایق کاری نما به وسیطه موانع حرارتی پلی آمید قرار گرفته در داخل فریم های پنجره کرتین وال آلومینیومی به بهتر شدن عملکرد حرارتی این ماده کمک می کند که همین عامل باعث افزایش درخواست برای خرید پروفیل نمای کرتین وال ساختمان شده است. اکنون شرکت های بسیاری در زمینه تولید پروفیل کرتین وال فعالیت دارند که این شرکت ها محصولات خود را با نام های تجاری متفاوت به بازار ارسال و عرضه می کنند.
سوالات متداول پروفیل کرتین وال آلومینیوم
یکی از ویژگی های مهم پروفیل کرتین وال آلومینیوم عایق صوتی ،حرارتی و رطوبتی بودن آن است که سبب بهینه سازی نور و دمای محیط می شود . همچنین کرتین وال ها سبک و مقرون به صرفه هستند و زیبایی خاصی نسبت به سایر نماهای ساختمانی دارند.
از جمله مزیت های استفاده از این نوع پروفیل نمای ساختمان جلوگیری از پدیده خوردگی و به موجب آن افزایش عمر سازه در برابر لرزش ها و ارتعاشاتی همچون زلزله است.