تجهیزات قالبسازی مورد استفاده در شرکت آلومینیوم پیشرو 

دستگاه cnc قالبسازی آلومینیوم

دستگاه cnc وایرکات شارمیلز

قالبسازی آلومینیوم

دستگاه cnc فرز دکل ماهو

دستگاه طراحی و قالبسازی آلومینیوم

دستگاه cnc اسپارک

طراحی و قالبسازی آلومینیوم

طراحی و قالبسازی آلومینیوم به صنعتی میگویند که به منظور طراحی و تولید انواع محصولات آلومینیومی به کار می‌رود. آنقدر فلز آلومینیوم فلز ارزشمند و مفیدی است که روز به روز به میزان محبوبیت آن در کشور ایران و در سرتاسر جهان افزوده می‌شود. بنابراین طراحی و قالبسازی آلومینیوم یک صنعت بسیار پرطرفدار در تمام دنیا است و روزانه قالب های متنوعی با سایزها و ابعاد گوناگون در کشور ایران و در جای جای دنیا طراحی و ساخته می‌شود و به صنایع و کارخانه های مختلف تحویل داده می‌شود. امروزه این قالب های آلومینیومی در صنایع مختلف به صورت گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند. در شرکت صنایع آلومینیوم پیشرو همه کارهای مربوط به طراحی و قالبسازی آلومینیوم صورت می پذیرد.

آشنایی بیشتر و سفارش انواع پروفیل آلومینیوم

مراحل ساخت و تولید قالب پروفیل آلومینیوم

 ساخت قالب آلومینیوم دارای دو مرحله طراحی و ساخت است. طراحی نقشه یک قالب، اصلی ترین قسمت از مراحل قالبسازی آلومینیوم به حساب می‌آید. در واقع مبتنی بر آن نقشه است که مقطع مورد نظر با نرم افزار اتوکد طراحی می‌شود و به صورت سه بعدی وارد مرحله ساخت می‌گردد. مرحله ساخت قالب آلومینیوم در روش استفاده از قالب اکستروژن به دو مرحله ماشین کاری و مونتاژ دسته بندی می‌شود. در مرحله ماشین کاری قالب های مختلف، فرآیندهای زیر صورت می‌پذیرد. اولاً برش قالب فولادی باید انجام شود که این برش بر اساس طرح نقشه با دستگاههای ماشین کاری و سی ان سی و تراش کاری صورت می‌پذیرد. در مرحله بعد هم باید مراحل سخت کاری فولاد، تنش گیری فولاد، وایرکات قطعه، اسپارک کاری، سنگ کاری سطح قالب فولادی و … بعد از ساخت قالب فولادی انجام شود. بعد از اینکه این چند مرحله انجام شد، باید قالب را تحت ساخت وارد مرحله مونتاژ کنید و به منظور تست و تولید انبوه، آن را آماده نمایید. شرکت آلومینیوم پیشرو سالهای سال است که در زمینه طراحی و ساخت انواع قالب های آلومینیومی فعال است. این شرکت در این سال‌ها توانسته است بهترین قالب‌ها را طراحی و تولید کند و به خریداران شخصی و به کارخانجات مختلف بفروشد. 

انواع قالب های آلومینیوم

صنایعی که کار قالبسازی آلومینیوم را انجام می‌دهند از قالب های صنعتی خاصی استفاده می‌کنند. این قالب‌ها به دو بخش مهم تقسیم می‌شوند. تقسیم بندی قالب های صنعتی بر اساس روش تولید محصول آلومینیومی است. این دو دسته و بخش مهم عبارت هستند از:
1. قالب آلومینیوم
2. قالب پرس ( اکستروژن )

( قالب پرس فقط شامل قالب اکستروژن می‌شود. )

قالبسازی آلومینیوم
خدمات طراحی و قالبسازی آلومینیوم

قالب آلومینیوم خود به چند دسته زیر تقسیم می‌شود:
1. قالب ریخته گری
2. قالب دایکاست
3. قالب دائمی و ریزه یا همان روش ثقلی

( البته دو روش قالب دایکاست و قالب دائمی زیر مجموعه قالب ریخته گری به حساب می‌آیند. در ادامه تک تک این قالب‌ها را توضیح می‌دهیم. )

آشنایی بیشتر و سفارش انواع پروفیل لاین نوری

قالب ریخته گری

قالب ریخته گری به منظور تولید انواع قطعات آلومینیومی با کمک روش ریخته گری مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع متناسب با ویژگیهای محصولی که قرار است تولید شود از یک قالب ریخته گری خاص استفاده می‌شود.

قالب دایکاست

قالب دایکاست به منظور تولید قطعات با روش ریخته گری مورد استفاده قرار می گیرد. در تولید این قطعات باید مواد اولیه تحت فشار خیلی زیادی قرار بگیرند. در واقع در این روش، آلومینیومی که در درون کوره های خاص به صورت منظم تبدیل می شود تحت فشار بسیار بالا وارد یک قالب دایکاست می‌شود و فشار خیلی زیاد مورد انجماد و یخ زدن قرار می گیرد و یخ می زند. بهره برداری از قالب دایکاست فواید و مضراتی را هم به دنبال دارد. اولاً در صورتی که از این روش برای تولید قطعات آلومینیومی استفاده شود، قطعات آلومینیومی به صورت سری و در تعداد خیلی زیاد تولید می‌شوند. کیفیت قطعات آلومینیومی تولید شده قابل قبول خواهد بود. قطعات آلومینیوم تولید شده با این روش بسیار نازک خواهند بود و عرض آن‌ها هم در حد میلی متر است. از طرف دیگر مقاومت و استحکام قطعات تولید شده با این روش بسیار زیاد است. عیب بزرگ استفاده از قالب دایکاست برای تولید قطعات آلومینیومی، هزینه بسیار زیادی است که این روش به دنبال دارد. در واقع استفاده از قالب های دایکاست بسیار پر هزینه می‌باشد.

قالب دایکاست آلومینیوم
طراحی و قالبسازی ثقلی

قالب دائمی یا ریز یا همان روش ثقلی

قالب های دائمی و ریزه هم مانند روش دایکاست به منظور تولید قطعات به روش ریخته گری مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این تفاوت که در این قالب‌ها فشار خیلی کمی وارد می‌شود. جنس قالب دائمی یا ریزه از جنس فولاد بسیار محکم است. این نوع قالب‌ها دارای دو قسمت متحرک و ثابت هستند که به یکدیگر وصل می‌باشند. استفاده کردن از قالب دائمی یا ریزه، فواید و مضراتی را به دنبال دارد. فواید این قالب، تولید قطعات آلومینیومی با ضخامت غیر یکسان است. در واقع شما می‌توانید با این روش، قطعاتی را تولید کنید که ضخامت آن‌ها در سطح یکنواخت نیستند. دیگر مزیت استفاده از قالب دائمی یا همان قالب ریزه، تولید قطعات آلومینیومی با مقاومت و استحکام بسیار بالا عیب است. استفاده از قالب دائمی یا ریزه دارای عیب هم است و آن هم، پیچیدگی های بسیار زیادی است که طراحی و قالبسازی این نوع قالب دارد و همین امر هم باعث می‌شود که استفاده از این روش، هزینه بسیار زیادی را به دنبال داشته باشد.

آشنایی بیشتر و خرید شمش آلومینیوم آلیاژی

قالب پرس

قالب پرس یکی دیگر از انواع قالب‌ها است که به منظور تولید قطعات آلومینیومی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع قالب اکستروژن به شیوه پرس برش، روشی است که از قالب پرس برای تولید قطعات آلومینیومی استفاده می‌کند. قالب پرس از جنس فولاد گرم کار است. فلز آلومینیومی که در این روش مورد استفاده قرار می‌گیرد، به شکل مذاب نیست بلکه به شکل خمیر می‌باشد. این مواد اولیه با فشار یکنواخت به درون قالب پرس وارد می‌شود و بعد از بیرون آمدن از قالب پرس، برای اینکه قطعه به صورت کامل صاف شود، کشیده می‌شود. بعد از اینکه محصول از زیر این قالب بیرون آمد، به منظور بهتر شدن کیفیت آن، فرایند سرد کاری و گرم کاری بر روی آن محصول صورت می‌پذیرد. مزیت استفاده از قالب پرس برای تولید قطعات آلومینیوم هم این است که می‌توان با این روش، قطعات آلومینیومی در طول بلند و همچنین به صورت چند تکه را تولید کرد. در واقع این روش کاربرد بسیار زیادی در صنعت آلومینیوم و انواع صنایع دارد. تعداد بسیار زیادی از پروفیل های آلومینیومی که شما در بازار مشاهده می‌کنید با همین روش تولید می‌شوند.

قالب پرس آلومینیوم
قالب اکستروژن آلومینیوم

قالب اکستروژن

قالب اکستروژن، یکی از انواع قالب هایی است که به منظور تولید قطعات آلومینیومی مورد استفاده قرار می گیرد. اگر بخواهیم قالب اکستروژن را بهتر توضیح دهیم باید بگوییم که این قالب، صفحات ضخیم دایره ‌ای شکلی است که از جنس فولاد گرم کار ساخته می شود. قالب اکستروژن، چند عدد دهانه به منظور ایجاد شکل نهایی محصول دارد. ویژگی بسیار مثبتی که در انواع قالب های اکستروژن وجود دارد، مقاومت دمایی بالای آن‌ها است. این نوع قالب، می‌تواند فشار زیادی را برای تولید محصول، تحمل کند.

برای استعلام قیمت و خرید لوله آلومینیومی

مراحل ساخت قالب پروفیل آلومینیوم

اولین مرحله در ساخت قالب پروفیل آلومینیوم، طراحی قالب پروفیل آلومینیوم با کمک نرم افزارهای طراحی است. امروزه کم تر کاری را می توان پیدا کرد که به علم کامپیوتر و نرافزار گره نخورده باشد. ساخت قالب پروفیل آلومینیوم هم از این قاعده مستثنی نیست. نرم افزارهای مختلفی به منظور طراحی قالب پروفیل آلومینیوم وجود دارند که باید به کمک یکی از آنها، عمل طراحی قالب به منظور قالبسازی آلومینیوم صورت پذیرد. بدیهی است که هر چقدر که عمل طراحی قالب پروفیل آلومینیوم به صورت حرفه ای و اصولی صورت پذیرد، قالب پروفیل آلومینیوم باکیفیت تر و شکیل تر و استانداردتری ساخته خواهد شد. مرحله بعد از طراحی قالب پروفیل آلومینیوم هم ساخت آن قالب با کمک قالب های فولادی در حرارت بالا است. با توجه به مقاومت حرارتی بالای فلز فولاد، استفاده از قالب های فولادی، بهترین گزینه برای ساختن قالب پروفیل آلومینیوم است. طراحی انواع قالب های پروفیل آلومینیوم و قالبسازی آلومینیوم در شرکت صنایع آلومینیوم پیشرو به بهترین نحو ممکن صورت می پذیرد.

برای آشنایی بیشتر با خمکاری پروفیل آلومینیوم

طراحی و ساخت قالب اکستروژن

طراحی و قالب سازی آلومینیوم اکستروژن به وسیله افراد با تجربه و مجرب و با کمک نرم‌افزار catia انجام می شود. این نرم افزار یک نرم افزار بسیار قدرتمند در زمینه طراحی انواع قالب می باشد. در صورتی که طراحی قالب اکستروژن با این روش صورت پذیرد با کمترین  فشار پرس ممکن، می توان یک قالب اکستروژن را تولید کرد. قالب تولید شده با این روش هم کاملاً استاندارد و هم با کیفیت است. سرعت تولید قالب اکستروژن هم با این روش بسیار بالا می باشد. هر چقدر طراحی قالب با نرم افزار، به روشی اصولی و صحیح صورت پذیرد، عمر آن قالب اکستروژن افزایش پیدا خواهد کرد. در سایت aluminiumpishro.com که مربوط به شرکت صنایع آلومینیوم پیشرو است، انواع قالب اکستروژن با قیمت های متنوع به فروش می رسد.

دستگاه cnc قالبسازی آلومینیوم

سوالات متداول قالبسازی آلومینیوم

تقسیم بندی قالب صنعتی بر اساس روش تولید محصول آلومینیومی است و به دو بخش قالب آلومینیوم که شامل سه دسته ریخته گری ، دایکاست ، دائمی و ریزه و قالب پرس که فقط شامل قالب اکستروژن است تقسیم بندی می شود.

از جمله مزیت استفاده از قالب دائمی می توان به تولید قطعات آلومینیومی با ضخامت غیر یکسان و با مقاومت و استحکام بالا اشاره کرد .