پروفیل ساختمانی چیست؟
پروفیل ساختمانی یکی از انواع پروفیل ها است. قبل از اینکه بخواهیم در مورد پروفیل های ساختمانی صحبت کنیم باید در مورد خود پروفیل، مطالبی را عنوان کنیم. به یک سری مقاطع تو خالی که در شکل های مختلفی تولید میشوند، پروفیل گفته میشود. اشکال پروفیل ها عبارت است از:
1. پروفیلهای با ظاهر مستطیلی
2. پروفیلهای با ظاهر مربعی
3. پروفیلهای با ظاهر دایره ای
4. و پروفیلهای با ظاهر جعبه ای.
پروفیلها از جنس فولاد یا آلومینیوم و یا از جنس فلزهای دیگر هستند. بعضی از انواع پروفیلها از ورقهای گالوانیزه تولید میشوند. بعضی دیگر از پروفیلها هم هستند که از جنس ورق سیاه تولید میشوند. پروفیلها به دو دسته عمده تقسیم میشوند. دسته اول پروفیلها، همان پروفیلهای ساختمانی هستند و پروفیلهای دیگر هم وجود دارند که به پروفیلهای صنعتی مشهور هستند. هر دوی این انواع پروفیلها، کاربردهای خاص خود را دارند. اتفاقاً هر دو نوع پروفیل، هم بسیار پرکاربرد میباشد. در این مقاله قصد داریم، پروفیل ساختمانی را به صورت کامل، مورد نقد و بررسی قرار دهیم و جزئیات مختلفی را در مورد آن بیان کنیم.
انواع پروفیل ساختمانی
پروفیلهای ساختمانی به انواع مختلفی تقسیم بندی میشوند. در این مقاله قصد داریم انواع پروفیلهای ساختمانی را مورد نقد و بررسی قرار دهیم. قبل از هر چیز، این انواع را نام میبریم.
1. پروفیلهای ساختمانی باز
2. پروفیل های ساختمانی بسته
3. پروفیلهای ساختمانی به شکل L
4. پروفیلهای ساختمانی تیر آهن IPB
5. پروفیلهای ساختمانی تیر آهن INP
6. پروفیلهای ساختمانی تیر آهن IPE
7. پروفیلهای ساختمانی سپری T
8. پروفیلهای ساختمانی Z
9. پروفیلهای ساختمانی آبرو
10. پروفیلهای ساختمانی تسمه
11. پروفیلهای ساختمانی ناودانی
12. پروفیلهای ساختمانی میل گرد
13. پروفیلهای ساختمانی قوطی
14. و …
پروفیل های ساختمانی به شکل L
پروفیل های ساختمانی به شکل L ، یکی از انواع پروفیل های ساختمانی به شمار میرود. شکل و ظاهر پروفیل L مثل حرف انگلیسی L است. سطح مقطع این پروفیل، دو ضلع عمود بر هم است. از پروفیل های ساختمانی به شکل L به منظور پوشاندن لبه انتهایی کار استفاده میشود. همچنین از این نوع پروفیل برای قسمتهای کنج یک ساختمان هم استفاده میشود. پروفیل ساختمانی به شکل L، مزیت های زیادی دارد که در ادامه، به آن ها اشاره خواهیم کرد:
1. سرعت اجرای پروفیل های ساختمانی به شکل L بسیار بالا است.
2. آب بندی پروفیل های ساختمانی به شکل L مطلوب تر است. در نتیجه، خروجی کار بسیار زیباتر خواهد شد.
3. چون لبه ورق بر نمی گردد، مقدار کمی ورق استفاده خواهد شد. همچنین ضایعات به درد نخور هم در این روش، خیلی کم تر است.
پروفیل های ساختمانی بسته
پروفیلهای ساختمانی بسته یکی از انواع پروفیل های ساختمانی به حساب می آیند. این پروفیل ها، به دلیل شکل ظاهری که دارند با نام پروفیلهای بسته معروف هستند. پروفیل ساختمانی بسته، شامل موارد زیر هستند:
1. پروفیل UPVC
2. قوطیهای مختلف
3. لولههای مختلف
4. پروفیل کرکره برقی
5. انواع پروفیل HSS
6. یک سری از انواع پروفیلهای درب و پنجره
پروفیلهای ساختمانی باز
دلیل نام گذاری یک سری از انواع پروفیلها با نام پروفیل ساختمانی باز شکل ظاهری آنها است. پروفیلهای ساختمانی باز دسته زیادی از انواع پروفیلها را شامل میشود که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
1. تیر آهنها جزء پروفیلهای ساختمانی باز به شمار میآیند.
2. ناودانیها جزء پروفیلهای ساختمانی باز به شمار میآیند.
3. هاشها جزء پروفیلهای ساختمانی باز به شمار میآیند.
4. میل گردها هم از پروفیلهای ساختمانی باز هستند.
5. نبشیها نیز از انواع پروفیلهای ساختمانی باز به حساب میآیند.
6. چهار پهلوها هم جزء پروفیلهای ساختمانی باز به شمار میآیند.
7. تسمه ها نیز جزء پروفیل های ساختمانی باز به شمار میآیند.
پروفیل های ساختمانی تیر آهن INP
پروفیلهای ساختمانی تیر آهن INP ، جزء محبوب ترین انواع پروفیل ساختمانی به شمار میرود. ذکر این نکته الزامی است که از این نوع پروفیل ساختمانی نباید به هیچ عنوان به صورت تک و تنها در ستون ساختمان استفاده شود. بلکه بایستی از پروفیلهای ساختمانی تیر آهن INP به صورت مرکب استفاده کنید. نکته دیگری هم که در این زمینه وجود دارد این است که تیر آهن INP، دارای بالهایی شیب دار است. همین امر موجب میگردد که این نوع پروفیل بر عکس پروفیل ساختمانی IPE، به منظور استفاده در اتصالات پیچی و پرچی مناسب نیست.
پروفیل های ساختمانی تیر آهن IPB
پروفیل های ساختمانی تیر آهن IPB، به منظور ساخت ستونهای ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع پروفیل ها به سه صورت وجود دارند. پروفیل های ساختمانی تیر آهن IPB سبک، پروفیل های ساختمانی تیر آهن IPB متوسط و پروفیل های ساختمانی تیر آهن IPB سنگین. نام دیگر تیرآهن IPB، تیرآهن بال پهن یا H است.
پروفیلهای ساختمانی تیر آهن IPE
پروفیلهای ساختمانی تیر آهن IPE، یکی از انواع پروفیل های ساختمانی است. پهنای بال پروفیلهای ساختمانی تیر آهن IPE بیشتر است. همین عامل باعث میشود، به منظور استفاده در اتصالات پیچی و پرچی از این نوع پروفیل استفاده شود.
پروفیلهای ساختمانی سپری T
یکی از انواع پروفیل ساختمانی، پروفیل ساختمانی سپری است. نماد و شکل این پروفیلها T است. در بعضی از انواع پروفیل سپری، قاعده و ارتفاع با یکدیگر مساوی هستند ولی در بعضی هم، ارتفاع سپری یک دوم قاعده میباشد. پروفیل ساختمانی سپری، به دو شیوه نورد سرد و نورد گرم درست میشوند. از پروفیل ساختمانی سپری در وصل کردن پل به ستون و همچنین در وصل کردن سقفهای کاذب و سقفهای شیشه ای استفاده فراوانی میشود. اصلی ترین جایی که از پروفیل ساختمانی سپری استفاده میشود در متصل کردن سازههای فولادی مختلف به یکدیگر است. نمونههایی از کاربردهای پروفیل سپری عبارت هستند از:
1. برای ساخت خرپا از پروفیل سپری استفاده میشود.
2. به منظور ساخت درب و پنجره از پروفیل سپری استفاده میشود.
3. به منظور ساخت سقف شیروانی از پروفیل سپری استفاده میشود.
4. به منظور ساخت اسکلت سقف کاذب از پروفیل سپری استفاده میشود.
پروفیلهای ساختمانی Z
پروفیل ساختمانی زد یکی از انواع پروفیلهای ساختمانی است که با نماد Z مشخص میشود. نکته مهم اینجا است که یک عدد بعد از عدد Z نمایش داده میشود. عددی هم که بعد از نماد Z نوشته میشود، ارتفاع پروفیل ساختمانی را نشان میدهد. چون سطح مقطع پروفیل ساختمانی Z ، به شکل حرف Z است، این نوع پروفیل با این نام معروف است. عمولا از پروفیل Z، به منظور ساخت سقف شیروانی فلزی و همچنین به عنوان تقویت کننده سقف، ستون و تیرک استفاده میشود. نکته دیگر این است که از این نوع پروفیل فقط در ساختمان سازی استفاده نمی شود بلکه در زمینه ساخت کشتی هم از این نوع پروفیل استفاده میشود.
پروفیلهای ساختمانی آبرو
پروفیل ساختمانی آبرو یکی از محبوب ترین انواع پروفیلهای ساختمانی است که در صنایع مربوط به ساختمان سازی استفاده میشود. پروفیل ساختمانی آبرو به منظور منتقل کردن آب برف و باران در سقف ساختمان به کار میرود. از آنجایی که معمولا آب برف و باران برخورد زیادی با پروفیلهای آبرو دارند، این نوع پروفیل ها از ورق های فولادی گالوانیزه ساخته میشوند. ورق های فولادی گالوانیزه باعث میشوند که خوردگی برای این نوع پروفیل ها پیش نیاید.
پروفیل های ساختمانی تسمه
پروفیل ساختمانی تسمه یکی دیگر از انواع پروفیلهای ساختمانی میباشد. معمولا عرض پروفیل ساختمانی تسمه، کم تر از 160 میلی متر است. علامت اختصاری پروفیل ساختمانی تسمه نیز PL است. نکته ای که در اینجا وجود دارد و شما باید به آن توجه کنید این است که عددهایی که در نقشههای ساختمانی بعد از علامت PL نوشته میشوند، طول و عرض و ضخامت تسمه را نشان میدهند. از تسمههای فولادی فقط در ساختمان سازی استفاده نمی شود بلکه در ساخت گاردریل و سازههای فلزی هم از این نوع پروفیل ها استفاده میشود.
پروفیل های ساختمانی ناودانی
پروفیل های ساختمانی ناودانی از دیگر انواع پروفیل ساختمانی هستند. پروفیل های ساختمانی ناودانی به دو نوع ناودانی C و ناودانی U تقسیم میشود. اگر بالهای ناودانی به موازات یکدیگر قرار گرفته باشند و ضخامت آنها مثل هم باشد، به آنها، ناودانی C شکل میگویند. اگر هم که بالهای ناودانی با یکدیگر موازی نباشند و به شکل مخروطی باشند، به آنها ناودانی U شکل میگویند. جنس پروفیل ناودانی امکان دارد از جنس فولاد و یا از جنس استیل و یا آلومینیوم باشند. از پروفیل های ساختمانی ناودانی به منظور ساخت چهارچوب درب و پنجره استفاده میشود.
پروفیل های ساختمانی میل گرد
پروفیل ساختمانی میل گرد، یکی از انواع پروفیلهای ساختمانی هستند. فرقی که پروفیل های ساختمانی میل گرد با بقیه انواع پروفیل ها دارد، این است که این نوع پروفیل، توپر است. این نوع پروفیل ها به چهار گروه زیر دسته بندی میشوند:
1. گروه اول از پروفیل های ساختمانی میل گرد، A1 نام دارد.
2. گروه اول از پروفیل های ساختمانی میل گرد، A2 نام دارد.
3. گروه اول از پروفیل های ساختمانی میل گرد، A3 نام دارد.
4. گروه اول از پروفیل های ساختمانی میل گرد، A4 نام دارد.
پروفیل های ساختمانی قوطی
پروفیل های ساختمانی قوطی که با نام قوطی پروفیل هم معروف هستند، به بخشی از پروفیل های ساختمانی و یا پروفیل های صنعتی گفته می شود که شکل آنها، مربعی و یا مستطیلی است. پروفیل های ساختمانی قوطی در انواع مختلفی طراحی و ساخته می شوند. این انواع عبارت هستند از:
1. قوطی پروفیل مبلی
2. قوطی پروفیل گالوانیزه
3. قوطی پروفیل ستونی
هر یک از این پروفیلها در یک بخش از ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. نکته مهم در مورد پروفیل های ساختمانی قوطی این است که کاربرد اصلی آن ها برای مستحکم کردن ستونهای ساختمان است.
خرید پروفیل ساختمانی
به منظور خرید پروفیل ساختمانی، میتوانید به فروشگاه های حضوری مختلف مراجعه کنید. پروفیل های ساختمانی، در طرح ها و شکل ها و جنس های مختلف در فروشگاه های حضوری مختلف وجود دارد که شما میتوانید متناسب با نیاز خود اقدام به خرید آنها کنید. البته سایتهای اینترنتی زیادی هم وجود دارند که امکان خرید پروفیل ساختمانی، از آنها وجود دارد. سایت اینترنتی aluminiumpishro.com هم امکان خرید پروفیل ساختمانی را برای مردم فراهم کرده است. نکته بسیار مثبتی که در این سایت وجود دارد، این است که مشاوران مجرب و باتجربه ای در این سایت حضور دارند که مشاوره های لازم را به خریداران ارائه میدهند. این سایت، متعلق به شرکت صنایع آلومینیوم پیشرو است که در سال ۱۳۶۸ تاسیس شده است. این شرکت از شرکت های قدیمی و با تجربه و معتبر در سطح استان تهران و حتی در سطح کشور ایران است. البته زمینه فعالیت این شرکت از مرزهای کشور ایران، پیشرفت کرده است. شرکت آلومینیوم پیشرو در این سال ها توانسته است با کشورهای مختلفی مانند کشور عراق، کشور افغانستان و کشور عمان همکاری نماید.
- به منظور خرید پروفیل ساختمانی، میتوانید به فروشگاه های حضوری مختلف مراجعه کنید. پروفیل های ساختمانی، در طرح ها و شکل ها و جنس های مختلف در فروشگاه های حضوری مختلف وجود دارد که شما میتوانید متناسب با نیاز خود اقدام به خرید آنها کنید
از پروفیل های ساختمانی به شکل L به منظور پوشاندن لبه انتهایی کار استفاده میشود. همچنین از این نوع پروفیل برای قسمتهای کنج یک ساختمان هم استفاده میشود.