رنگ الکترواستاتیک آلومینیوم

رنگ الکترواستاتیک چیست؟


رنگ الکترواستاتیک برای اولین بار حدود 70 سال پیش در ایالات متحده آمریکا  تولید شد. در دهه ۶۰ میلادی یک کمپانی در آلمان موفق شد از ترکیب اکسترودر و حرارت، خمیر رنگ الکترواستاتیک را تولید کند و تقریباً به صورت هم‌ زمان موسسه شِل در انگلستان نیز برای رنگ‌ آمیزی با استفاده از رنگ ‌های پودری، روش الکترواستاتیک را ابداع کرد.

در این برهه از زمان به علت هزینه ‌های بالا، استفاده از این نوع رنگ‌ ها و روش‌ های رنگ‌ آمیزی خیلی فراگیر نشد. بیشتر افراد، شرکت ‌ها و کارخانه‌ ها ترجیح می‌ دادند از رنگ‌ های پلی‌استر، هیبرید و اپوکسی استفاده کنند.

رنگ الکترواستاتیک آلومینیوم، رنگی صنعتی می باشد که هم در رنگ ‌های پودری و هم در رنگ‌ های مایع کوره‌ ای در صنایع رنگ و پوشش تولید می‌ شود و در زمینه رنگ‌ آمیزی انواع سطوح فلزی کاربرد بسیاری دارد. رنگ ‌های پودری الکترواستاتیک بهترین نوع رنگ صنعتی می باشند که کمترین اثرات مخرب زیست‌ محیطی را دارند و سلامت کارگران را به خطر نمی‌ اندازد.

در حال حاضر نیز در طیف وسیعی از صنایع، از رنگ‌ پودری استفاده می‌ شود. البته انتخاب استفاده از رنگ ‌های پودری یا الکترواستاتیک مایع،  به کارخانه بستگی‌ دارد. اما به نظر می ‌رسد رنگ ‌های پودری کوره‌ ای بهترین انتخاب برای صنایع فلزی ی باشند.

کاربرد رنگ پودری الکترواستاتیک در صنایع

رنگ پودری الکترواستاتیک که از زمان معرفی آن در آمریکای شمالی در دهه 1960 خیلی محبوب شده است؛ پودری می باشد که بیش از 15 درصد از کل بازار صنعتی را به خود اختصاص می ‌دهد و در طیف وسیعی از محصولات، از جمله در وسایل روشنایی ال ای دی استفاده می شود.

در سال‌ های اخیر نیز شرکت‌ های زیادی رنگ الکترواستاتیک پودری با کیفیت بالا و بادوامی را تولید می ‌کنند که امکان ایجاد راندمان بهبود یافته و انطباق ساده‌ تر با محیط را برای افراد فراهم می‌ کند. پوشش‌ های پودری که به‌ عنوان پوشش‌ های محافظتی و تزئینی استفاده می‌ شوند، در طیف  نا محدودی از رنگ ‌ها و بافت‌ ها در دسترس می باشند.

این محصول در طیف گسترده ای از رنگ‌ ها موجود می باشد. با توجه به اینکه امروزه وجود وسایل الکترونیکی جزیی جدایی‌ ناپذیر از هر کسب و کاری است، محافظت از محصولات تولید شده نیز برای افرادی که در این حوزه کار می‌کنند  بسیار مهم خواهد بود. در این موارد نمی ‌توان از کاربرد رنگ پودری الکترواستاتیک در محصولات روشنایی چشم‌ پوشی کرد؛ به همین علت این ماده به عنوان یک قسمت اصلی در صنایع الکترونیک استفاده می شود  و بر روی قیمت آن ها همانند قیمت پروژکتور ال ای دی تاثیر گذار می باشد.

مزایا و معایب رنگ پودری الکترواستاتیک

رنگ های پودری الکترواستاتیک دارای مزایایی هستند که عبارتند از:

1.برگشت پذیری

  1. مقرون به صرفه
  2. امکان دست یابی به ضخامت های بسیاری بالا
  3. خطر آتش سوزی کم
  4. خواص مکانیکی و ظاهری بسیار خوب
  5. ضایعات مواد خیلی اندک
  6. کنترل ضخامت آسان می باشد بنابراین به طور گستره ای مورد استفاده است.
  7. پوشش گوشه های محصول به طور کامل
رنگ پودری آلومینیوم

برای استفاده از خدمات آنادایز آلومینیوم کلیک کنید !

نمونه رنگ الکترواستاتیک آلومینیوم

علاوه بر مزایا، رنگ های الکترواستاتیک دارای معایبی نیز می باشد که عبارتند از:

  1. امکان تغییر از رنگ به رنگی دیگر در فرآیند مصرف و تولید وجود ندارد.
  2. دست یابی به ضخامت های خیلی کم امکان ندارد.
  3. برای خشک شدن نیاز به کوره است.
  4. امکان اعمال بر روی قطعات بزرگتر همانند کشتی ها وجود ندارد.

رنگ پودری آلومینیوم

روش های متفاوتی برای به دست آوردن آلومینیوم در رنگ دلخواه وجود دارد. اما آیا استفاده از رنگ مرطوب عاقلانه است یا آیا یک پوشش پودری نتیجه خوبی را ارائه می دهد؟ پیش از انتخاب بین رنگ یا پوشش پودری، مهم است که آماده سازی را در نظر بگیرید. بدون آماده سازی صحیح، رنگ آمیزی یا پوشش پودری آلومینیوم نتیجه دلخواه و مطلوب را نخواهد داشت. اگر مواد را به درستی پردازش نکنید، این احتمال وجود دارد که رنگ به خوبی نچسبد و به همین علت به سرعت پوست کنده شود. برای اطمینان از چسبندگی خوب، آلومینیوم از یک تونل اسپری عبور داده می شود یا از چندین حمام عبور می کند که در آن چربی زدایی و لکه دار می شود. یک حمام نهایی یک لایه تبدیل را معرفی می کند، که اجازه می دهد تا چسبندگی خوبی بین آلومینیوم و لایه پوشش و یا رنگ ایجاد شود

به طور کلی رنگ ‌ها به دو دسته هوا خشک، و رنگ کوره‌ای الکترو استاتیک تقسیم می ‌شوند که تنها رنگ ها‌ی کوره‌ای در صنایع آلومینیوم  مورد استفاده قرار می گیرند.

برای رنگ کردن آلومینیوم معمولا از رنگ های پودری استفاده می کنند ، در حقیقت رنگ کوره ای یا همان رنگ الکترواستاتیک آلومینیوم زمانی کاربرد خواهد داشت که پس از رنگ شدن سطح مورد نظر داخل کوره قرار گیرد در غیر این صورت رنگ پس از خشک شدن خیلی ثابت نمی ماند و تغییر رنگ می دهند . این رنگ ها از ذرات خشک براق تشکیل شده است و با رنگ های دیگر ترکیب می شود.

در رنگ کردن پروفیل آلومینیوم باید قطعات آلومینیومی را زیر سازی کرد و پس از مشخص کردن رنگ، پروفیل را در مکان مشخص بر روی نوار نقالی وصل کرد و داخل کابین رنگ پخش کن قرار دهید، پس از این که رنگ الکترواستاتیک پودری را با تپانچه ی پاششی روی سطح آلومینیوم که از پیش بار های مثبت و منفی را اعمال شده است پخش کنید و داخل کوره قرار دهید و پس از  ۱۵ دقیقه و یا بیشتر  آن را از کوره خارج کنید و از نوار نقالی جدا کنید و به دسته های ۶ و ۸ تایی جدا کنید تا ضربه به رنگ وارد نشود. رنگ کردن آلومینیوم به صورت مایعی نیز انجام می شود ولی برای این مدل رنگ باید مهارت کافی و تجهیزات کامل داشته باشید.

رنگ پودری پروفیل آلومینیوم علاوه بر آن که تاثیر بسیار زیادی در افزایش زیبایی نمای فلز دارد، بر میزان مقاومت آن نیز تاثیرگذار می باشد. این ذرات پودری با ایجاد لایه ای ضخیم بر سطح فلز میزان مقاوت و دوام فلز ها را بیشتر می کند و مانع فرسودگی و زنگ زدن آن ها می شود.

برای مشاهده و خرید انواع پروفیل آلومینیوم کلیک کنید !

مزایای رنگ الکترواستاتیک آلومینیوم

رنگ پودری آلومینیوم دارای مزایای زیادی است که عبارتند از:
  1. در رنگ های زیادی اجرا می شوند.
  2. طراحی متفاوتی دارد. که با توجه به خواسته مشتری نوع طرح آن مشخص می شود.
  3. هزینه کم و مقرون به صرفه ای دارد.
  4. با محیط زیست سازگار است.
  5. آلودگی محیطی کمتر است.
  6. در برابر نور خورشید مقاوم می باشد و رنگ پریده نمی شود.

سوالات متداول رنگ الکترواستاتیک

قیمت به صرفه و قابلیت برگشت پذیری از مزایای رنگ الکترو استاتیک آلومینیوم می باشد. همچنین شما در رنگ پودری آلومینیوم می توانید به ضخامت بالا در رنگ دست یابید.

از معایب رنگ الکترواستاتیک نمیتوانید به ضخامت کم در رنگ دست یابید.همچنین امکان اجرا بر روی قطعات بزرگ ندارید و برای خشک شدن نیاز به کوره دارید.